Downloadning af filer

På min hjemmeside har jeg adskillige noter du kan downloade. Udfor noten eller dokumentet er der et billede eller eventuelt en pdf-ikon, som denne:

Højreklik på billedet eller ikonen udfor det ønskede dokument. Der popper en såkaldt kontekstmenu op. Her vælger du Gem destination som ..., hvis du som browser bruger den danske version af Internet Explorer, eller Safe Link As ..., hvis du bruger Mozilla Firefox. Herefter vil der fremkomme en dialogboks, du kan "browse" rundt i for at angive, hvor på din harddisk, du ønsker filen gemt.

 

Advarsel!

Hvis du i stedet for at højreklikke på billedet eller pdf-ikonen, venstreklikker på den, så vil browseren forsøge at åbne filen i det program, som hører til filformatet (her som regel i Adobe Reader). Det kan undertiden give praktiske problemer, såsom at computeren kan fastfryse, så du bliver nødt til at slippe ud af kniben med CTRL+ALT+DEL, hvilket vil lukke programmet, så du må starte forfra. Derfor vil jeg anbefale, at man først downloader filen til sin egen harddisk med ovenstående procedure med højreklik, inden man åbner dokumentet fra ens harddisk ved at venstreklikke på det i fx stifinderen.  

 

Brug tilbagetasten i browseren til at komme tilbage til forrige side!