Download Perspective Modeler

Perspective Modeler er et program til brug i undervisningen i forbindelse med emnet Perspektivtegning. Programmet er fremstillet af den professionelle programmør Alex Vakulenko efter anvisninger af undertegnede. Programmet kan ikke fjerne skjulte linjer. Det vil kræve en helt anden og meget kompliceret datastruktur at kunne gøre dette - særligt når man, som jeg, vælger at arbejde vektorgrafisk og ikke i bitmap! Man kan med programmet printe tegninger og eksportere tegninger i emf-format med henblik på at indsætte dem i elektroniske dokumenter, for eksempel MS Word dokumenter. Nedenfor kan du finde to noter, som kan hjælpe med at lære programmet at kende. Der er også online hjælp via denne sides menuer, blandt andet en række online-tutorials! God fornøjelse med programmet!

NB! Programmet er checket ret grundigt igennem, men skulle du alligevel finde bugs, så vil jeg meget gerne vide det. Kontakt mig om dette eller andre spørgsmål på E-mail: Erik Vestergaard

Perspective Modeler er nu blevet opgraderet til version 1.4. Den nyeste version har nu også fået tilført funktionalitet i piletasterne! (opdateret 27.05.05).
 

Rettigheder
Programmet Perspective Modeler nedenfor kan frit downloades og bruges, dog med den begrænsning, at det ikke må anvendes i nogen kommerciel sammenhæng. Undertegnede påtager sig naturligvis intet ansvar såfremt programmet mod forventning ikke skulle virke eller måtte forårsage problemer på brugerens computer. Programmet må ikke distribueres fra andre sites end fra www.matematiksider.dk.  

Copyright © 2004-2005 ved Erik Vestergaard

 

 


Download
For hjælp til at downloade klik her. For information om pdf format og brug af Adobe Reader klik her.

 

Programfil til Perspective Modeler (2,37MB). Pak zip-filen ud i en eller anden mappe. Den skal indeholde de tre filer: PerspModeler.CAB, SETUP.LST og setup.exe. Dobbeltklik på sidstnævnte for at installere programmet. Hvis du ønsker, kan du selv lave en genvej til skrivebordet via Start > Alle Programmer > Perspective Modeler ....

Instruktion til Perspective Modeler (527kB). Noten indeholder afsnittene:

1. Formål og rettigheder
2. Begreber og opbygning
3. Scenen og projektionerne
4. Objekterne
5. Perspektivet
6. Gemme, åbne, lukke, udskrive, eksportere m.m.
7. Piletasternes funktioner

For hjælp til programmet, se tutorials i noten Perspektivet herunder og i online tutorials, som kan nås fra denne sides menuer.

Noten Perspektivet (3,13MB). En perspektiv-note på ca. 70 sider, skrevet til brug i 2g obligatorisk niveau. Udover en gennemgang af noget teori omkring perspektiv-læren, indeholder noten en stor tutorial, som beskriver brugen af computerprogrammet Perspective Modeler. I en meget stor opgave sektion er der endvidere mange opgaver, hvor Perspective Modeler inddrages, inklusiv detaljerede instruktioner.

 


 Til ToppenOversigt | Download | Matematiksider